28 Idei de Cerere în Căsătorie de la Simplu la Extravagant

Distribuie:

Să planifici o cerere în căsătorie perfectă care să-ți garanteze un “DA!” hotărât și cu zâmbetul pe buze, poate fi ușor copleșitor, dar și complicat în același timp.

Există mii de modalități de a-i propune partenerei să-și petreacă tot restul vieții alături de tine, de la clasicele petale de trandafir ce scriu mesajul „Vrei să fii soția mea?” pană la o cerere în căsătorie la înălțime într-un elicopter sau un balon cu aer cald.

© Marco Cammertoni

Însă, găsirea propunerii ideale care funcționează cel mai bine pentru tine și partenera ta, poate necesita puțină căutare, iar aici intervine această listă de idei creative cu cereri în căsătorie de la simplu la extravagant.

În acest blog, avem listate câteva dintre ideile noastre favorite în trei categorii: private, publice și cu destinație. De asemenea, răspundem la câteva întrebări frecvente despre cererile în căsătorie, oferim link-uri și videoclipuri către exemple din viața reală și vă oferim câteva sfaturi despre felul în care puteți personaliza întreaga experiență.

Cum o Faci sa Spună “DA”?

Înainte de a începe planificările, reține că fiecare cuplu – și fiecare relație – este diferită, așadar, ceea ce funcționează pentru un cuplu poate să nu funcționeze pentru următorul. De exemplu, unei persoane se poate să-i placă ideea de a fi cerută în căsătorie în timpul unui meci de fotbal, în timp ce alteia s-ar putea să-i lase un gust amar doar gândindu-se la acest lucru.

Cu toate acestea, atâta timp cât ții cont de personalitatea partenerei și faci tot posibilul pentru a planifica o propunere specială și personalizată, suntem încrezători că te vei descurca de minune! Dar reține: aceste idei sunt doar un punct de plecare. Este de datoria ta să le personalizezi.

Cum Planificăm o Cerere în Căsătorie?

1. Asigură-te că sunteți pe aceeași pagină

Acest lucru poate părea evident, dar înainte de a pune planul la cale, este important să te asiguri că amândoi vă doriți același lucru. Vorbește deschis cu partenera ta despre viitor. Spune-i că într-o zi ți-ar plăcea să fii căsătorit și întreab-o dacă vede căsătoria în viitorul ei apropiat. Iar dacă ai emoții legate de o discuție directă, introdu subtil în conversație căsătoria recentă a unor prieteni și încearca să afli detaliile dorite.

2. Cere binecuvântarea părinților

Pe stil vechi? Da. Este important? Poate. Chiar depinde de familie. Dacă partenera ți-a sugerat în vreun fel că trebuie să ceri binecuvântarea părinților, fă-o. Asta nu înseamnă însă că partenera ta este proprietatea nimănui. Încearcă ceva de genul acesta: „Sunt profund îndrăgostit de fiica dumneavoastră și vrem să ne petrecem restul vieții împreună. Plănuiesc să o cer în căsătorie și vreau să fiți implicați în acest moment emoționant.”

3. Alege cu atenție inelul potrivit

Se știe că femeile visează la moduri cât mai romantice și originale de a fi cerute în căsătorie, dar cât de important este inelul de logodnă? Să spunem pe scurt că ar fi ideal să faci alegerea potrivită. Te poți consulta cu un bijutier dintr-un magazin local sau cu o simplă căutare a magazinelor de top din România cu zeci de mii de inele de logodnă ce pot fi achiziționate online în mai puțin de 3 click-uri și livrate în următoarea zi sau ridicate din showroom-ul din orașul tău.

4. Angajează un fotograf profesionist

Majoritatea cuplurilor își doresc o ședință foto save the date în ideea de a-și anunța logodna, însă voi puteți face acest lucru la un alt nivel. Ia în considerare angajarea unui fotograf profesionist pentru a se ascunde și a surprinde momentele emoționante din timpul cererii. Acesta poate captura emoțiile naturale ale momentului fără a avea grija unei ședințe foto (Cum stăm și ce facem?).

5. Organizează o petrecere cu cei dragi

Nu este necesar să planifici o petrecere numeroasă, dar asigură-te că ai o idee despre felul în care dorești să sărbătorești acest moment special. Fie că te gândești să rezervi o masă la restaurantul tău favorit sau să pregătești niște șampanie în frigider, o idee excelentă este să-i inviți pe cei dragi (familie și prieteni) făcând publică vestea neașteptată și sărbătorind împreună.

Idei Pentru o Cerere în Căsătorie Memorabilă:

Nu mai sta pe gânduri! Indiferent de felul în care o vei cere în căsătorie, nu ai cum să dai greș! Selectează ideile care se apropie cel mai mult de caracterul ei dar și al tău, iar de aici ne bazăm pe tine pentru a personaliza întreaga experiență:

Căsătorie Într-o Nouă Aventură

Fie că te gândești la o plimbare cu barca prin Elveția, o cină romantică în inima Italiei sau să vă rătăciți o seară întreagă pe una din insulele Greciei fără gps, asigură-te că experiența este una cu adevărat specială! Explorați tărâmuri necunoscute de voi, descoperiți noi culturi și răsfățați-vă cu mâncăruri tradiționale, iar atunci când vezi momentul oportun, știi ce ai de făcut.

© Andrey Tebenikhin

Locul în Care ați Spus Primul “Te Iubesc”

Alegeți o locație care este importantă pentru amândoi. Fie că este vorba despre prima voastră întâlnire, locația în care v-ați sărutat prima oară sau ați spus primul “Te iubesc”. Toate aceste momente au o amprentă uriașă în sufletele voastre și vor transforma cererea în căsătorie într-o experiență cu mult mai intimă și mai emoționantă. Împărtășește cu ea toate amintirile pe care ți le amintești despre această locație, iar atunci când ești pregătit pune-i întrebarea cea mare.

© Esther Varadin, LzG Photography

Picnic în Aer Liber

Selectează cu atenție o locație intimă și diferită pentru o cerere în căsătorie specială. Ascunde inelul în coșul de picnic sau chiar într-un pahar de șampanie. Și, ca în cazul oricărui moment special, consideră angajarea unui fotograf profesionist care să se ascundă și să surprindă cererea în căsătorie, astfel încât să puteți retrăi pentru totdeauna această zi memorabilă.

© Blessed Heart by Kodi

Poem sau Scrisoare de Dragoste

Ești un romantic incurabil? Una dintre modalitățile clasice de a-ți exprima sentimentele este să scrii un poem sau o scrisoare de dragoste. Această modalitate de cerere în căsătorie funcționează ideal în cazul unei persoane cu pasiune pentru poezie sau literatură. Puncte bonus dacă îi citești personal capodopera finală.

© The Hearnes

Cerere în Căsătorie la Nunta Unor Prieteni

Imaginează-ți reacția familiei și a prietenilor voștri atunci când mireasa va arunca buchetul (în mod intenționat) peste grupul de domnișoare adunate. Asigură-te că iubita ta face parte din acel grup, iar când toate fetele se vor întoarce, atenția tuturor se va îndrepta asupra ta. O vei aștepta în genunchi, cu inelul pregătit și zâmbetul pe buze. Asta da surpriză neașteptată!

© Jordan Voth

Include Copilul sau Animalul de Companie

Găsește o modalitate de a include copilul sau animalul de companie pentru o cerere în căsătorie memorabilă. Îl puteți îmbrăca cu un tricou personalizat cu mesajul: “Vrei să fii soția mea”, cu un efect garantat de “aww” pe care speri să îl obții în timpul propunerii. În plus, lacrimile sunt aproape garantate, ceea ce este întotdeauna un bonus.

© Lilly White

Creează un Moment Viral pe Instagram

Vrei să planifici o cerere în căsătorie la un alt nivel? Angajează o florărie, stabilește un buget generos și lasă-i să-și facă magia. Adăugați câteva lumânări sau chiar artificii la decorația finală, iar aceasta va fi cea mai romantică propunere de pe Instagram pe care ați văzut-o vreodată.

© Iris Mannings

O Cerere Plină de Surprize

Dacă partenera ta este acasă și nu are nimic interesant de făcut, angajează una sau mai multe persoane necunoscute și pune-i zâmbetul pe buze cu o serie de livrări la domiciliu. Începe cu un buchet de flori, mâncarea ei preferată, un mic joculeț de ghicitori care să o facă și mai curioasă, iar atunci când ești pregătit, trage aer în piept și fă-ți apariția cu inelul, cuvintele potrivite, poate chiar și desertul favorit.

© Shutterstock.com

Cerere în Căsătorie în Vârful Lumii

Această modalitate de cerere în căsătorie se potrivește ideal tuturor cuplurilor iubitoare de drumeții și urcatul pe munte. Doar imaginează-ți priveliștea unui apus de soare care îți taie răsuflarea și momentul în care o vei cere de soție deasupra norilor. În plus, este o idee simplă, ce poate fi realizată cu un buget modest și fără a implica alte persoane.

© The Hearnes

Creați o Scenă Romantică pe Plajă

Dacă ai norocul să fii pe lângă o plajă, amenajează o locație intimă cu atenție la detalii pentru o experiență cu adevărat specială. Sau poate chiar o simplă plimbare pe malul mării în căutarea scoicilor, dar chiar și a comorilor. Poți ascunde cu o zi înainte o sticlă veche cu dop de plută care să conțină mesajul: “Vrei să fii soția mea?”. Mai departe suntem siguri că te vei descurca!

© Janet Jarchow

Creează un Puzzle Personalizat

Creează un puzzle personalizat pentru cererea în căsătorie! Poate include cea mai bună fotografie a voastră și desigur mesajul: “Vrei să fii soția mea?”. De asemenea, te poți asigura că piesele ce conțin mesajul dorit vor fi adăugate la final, pentru un plus de suspans. Îndată ce acesta va fi finalizat, iar iubita ta va reuși să înțeleagă mesajul, pune-te în genunchi, scoate inelul prețios și fă-ți magia.

© Google.com

Organizează o Petrecere de După

Momentele speciale din viața noastră trebuie sărbătorite! Indiferent de modul în care alegi să o ceri în căsătorie, consideră organizarea unei petreceri private unde poți invita atât prietenii cât și familia, plus o mulțime de alte jocuri și activități cu care vă puteți distra împreună până la răsăritul soarelui.

© Pinterest.com

Include Puțină Muzică

Dacă ești un iubitor al muzicii, nu există nimic mai romantic (sau mai vulnerabil) decât să îi dedici persoanei iubite o melodie specială, înainte sau după cererea în căsătorie. Topește-i sufletul folosind cuvintele potrivite, cu versuri personale despre ceea ce simți pentru ea și amintirile pe care le-ați creat de-a lungul relației, iar în final include propunerea în versurile melodiei pentru o surpriză de neuitat.

© Wild Connections

Planifică Cererea în Anotimpul ei Favorit

Profită de frumusețea naturii în funcție de anotimp! Iată câteva idei de locații deosebite unde o poți face să spună “Da!” cu ușurință. Vara cu barca pe lac, primăvara într-o livadă de pomi înfloriți, toamna în inima pădurii, un câmp de lalele, lavandă, floarea soarelui cât și un lan de grâu, maci, viță de vie și multe altele.

© Wedding Lake Bled

Gătește-i o Cină Delicioasă

Nu toată lumea se dă în vânt după o cerere în căsătorie extravagantă sau în centrul atenției. Pregătește un moment intim și surprinde-ți partenera cu gustări savuroase pregătite de tine, flori și lumânări parfumate pentru un plus de rafinament, iar în final o poți îndulci cu un desert delicios.

© Bianco Bianchi

Decorează Camera cu Fotografiile Voastre

Fă-ți partenera să se îndrăgostească de atmosfera unei cereri în căsătorie ca în filme. Printează cele mai bune fotografii de-a lungul relației voastre și agață-le de jur împrejurul locuinței împreuna cu câteva ghirlande luminoase sau lumânări, flori și ciocolată pentru un plus de magie.

© Jonathan Borba

Petreceți Crăciunul Împreună

Imaginează-ți o cerere în căsătorie într-un loc îndepărtat de viața asurzitoare a orașului în mijlocul munților elvețieni, scufundați în zăpadă, în fața unui șemineu cu lemne care încălzește atmosfera și inimile voastre. Iarna este un sezon foarte romantic pentru o cerere în căsătorie, iar o propunere romantică în St. Moritz, Elveția într-un peisaj de poveste înconjurat de zăpadă poate fi scenariul perfect.

© Brilliant Wedding Venice

Mergeți la o Plimbare cu Barca

Iubești navigația? Împachetează un picnic și o sticlă de șampanie, cuprinde-ți iubita de mână și aventurați-vă în apele deschise într-o aventură cu barca. Ne place ideea de a o cere în căsătorie în timpul unei activități pe care iubiți să o desfășurați împreună. În plus, există ceva poetic în a-i pune întrebarea într-o călătorie simplă, cu bun gust, diferită și neașteptată.

© Quattro Studio

Cerere în Căsătorie cu Adrenalină

Uite cum stă treaba! Toată lumea își dorește să sară cel puțin o dată cu parașuta de-a lungul vieții. Dacă sunteți genul de cuplu spontan și aventuros, organizați împreună un astfel de eveniment cu o mică întorsătura la final din partea ta (știi bine despre ce vorbim). Iar dacă nu sunteți fani ai săriturii cu parașuta, puteți încerca o călătorie cu balonul cu aer cald, bungee jumping, tiroliana și lista poate continua.

Îmbrățișează Ploaia

Indiferent de tipul cererii în căsătorie pe care dorești să o organizezi, merită să îți amintiți că și propunerile care nu merg exact așa cum ai planificat pot fi la fel de romantice. Dacă plouă, îmbrățișați acest lucru. Se pare că toată chestia cu sărutul în ploaie poate fi la fel de romantică precum în filme. Fii spontan, nebun și îndrăgostit!

© KMAC Photography

Propunere la o Tradiție în Familie

Ce poate fi mai intim și mai plăcut decât o adunare în familie de crăciun, anul nou, sărbătorile de paște sau poate chiar ziua ei de naștere. Prezența familiei și a prietenilor este mereu un bonus, având oportunitatea de a vă bucura împreună de acest moment.

© Google.com

Cerere în Căsătorie Pentru Iubitorii de Sport

Dacă sunteți un cuplu iubitor de sporturi extreme sau de performanță, această idee poate fi potrivită pentru voi. Poate fi orice fel de sport pe care îl practicați cu plăcere: alpinism, culturism, alergat, tenis, schi, înnot, ciclism și așa mai departe. Include cererea de căsătorie într-un mod creativ într-o activitate pe care o faceți deja cu plăcere și oferă-i partenerei o experiența de neuitat.

© Green Wedding Shoes

Creează un Website Surpriză

Pentru partenera pasionată de tehnologie (IT), creează un website personalizat, special pentru cererea în căsătorie. Adăugați fotografii, povești, videoclipuri și așa mai departe. Trimite link-ul deghizat în ceva complet diferit. Poți spune că este un restaurant nou pe care ți-ar plăcea să-l încercați. Fă-i această surpriză atunci când sunteți împreună, iar atunci când este momentul potrivit, pune-i inelul pe deget.

© Light and Airy

Cerere În Căsătorie la Festival

Nu mai este o surpriză pentru tine faptul că iubitei tale îi plac festivalurile anuale! Adună un grup cu cei mai buni și mai petrecăreți prieteni și roagă-i să te ajute cu cererea în căsătorie pe care dorești să o planifici. Poți face pasul cel mare la început de festival, având astfel o petrecere care vă așteaptă și un motiv bine întemeiat pentru a vă distra împreună! Cine știe? Poate sunteți îndeajuns de nebuni să vă urcați chiar și pe scenă.

Cerere în Căsătorie la Înălțime

Dacă ai norocul să găsești accesul unui bloc cu un acoperiș cu o priveliște minunată a orașului, ia în considerare amenajarea spațiului cu buchete florale, fotografii printate, lumanari sau ghirlande luminoase și alte detalii. Ce poate fi mai placut decat o cerere in casatorie la apusul soarelui? Frumos, intim și cu un buget accesibil.

© Kerri Carlquist

Cerere în Căsătorie în Public

Ești o persoană îndrăzneață, iar iubita ta nu este cea mai timidă persoană din lume. Ia în considerare o cerere în căsătorie ruptă din filmele romantice, declarând-uți dragostea în fața întregii lumi. Iată câteva idei cu locații creative și originale: la cinema sau la teatru, într-un club sau la concert, un muzeu sau o galerie de artă, poate chiar și un simplu parc fie el intim sau populat.

Cerere în Căsătorie În Adâncurile Mării

Cererea în căsătorie este un moment unic, iar tu vrei să îl transformi într-o experiență de neuitat! Explorați împreună magia din adâncurile mării și pregătește din timp unul sau mai multe mesaje scrise împreună cu inelul de logodnă. Asigură-te că întreg momentul este filmat sau fotografiat și împărtășiți povestea voastră de dragoste pe rețelele de socializare. #virallovestory

© Google.com

Un Tur al Orașului cu Elicopterul

Costurile unui zbor cu elicopterul nu sunt ieftine, însă cei de la Asociația Iubim Aviația, îți oferă o gamă diversificată de oportunități. Fie că te gândești la un tur al orașului București, un zbor urmat de o cină romantică pe malul mării sau un pahar de șampanie deasupra Transilvaniei, totul este posibil. Profită de această ocazie ieșită din tipare, pentru a organiza o cerere în căsătorie cu adevărat specială.

© Bliss Beyond The Neon

Concluzie:

Acum că ai o listă cu câteva idei creative de cereri în căsătorie în buzunarul din spate, folosește-le ca sursă de inspirație pentru versiunea ta unică de a-ți cere iubita să-și petreacă restul vieții împreună cu tine.

Încearcă să nu te consumi prea mult cu felul în care crezi că ar trebui să arate o cerere în căsătorie și în schimb, gândește-te la ceea ce este important pentru partenera ta și cum poți să introduci anumite detalii care au o semnificație specială pentru amândoi.

Nu există o cale corectă sau greșită, dar suntem de părere că, cu cât propunerea este mai personalizată pentru partenera ta, cu atât mai bine.

© Nae Yao

După ce viitoarea ta soție spune “Da!” propunerii, sărbătoriți acest lucru!

Realizați o ședință foto de logodnă pentru a anunța familia și prietenii, iar atunci când sunteți pregătiți, verificați ghidul nostru de organizarea nunții într-un singur blog, cu sfaturi simple și utile pentru o experientă lipsită de griji și stres.

Care este viziunea ta pentru o cerere în căsătorie ideală?

SERVICII EVENIMENTE

Evenimentul Tău Contează. Fă Gălăgie!

Ieși în evidență cu cele peste 14 servicii oferite de Echipa Valov.

Echipa Valov

EDITOR-IN-CHEF
Iubim evenimentele organizate cu atenție la detalii și îți oferim toate cunoștințele noastre, cumulate in cei peste 12 ani de activitate și informații utile într-un singur blog.

Inscrie-te la Newsletter

Solicită ofertă

Adaugă un serviciu