Alege o Formație de Nuntă Fără Regrete – În 7 Pași Simpli

Distribuie:

Ce poate fi mai necesar pentru tine, decât o listă cu informații eficiente, adunate de la cele mai bune formații de nuntă, pentru a-ți deschide ochii la timp, ajutându-te să faci alegerea corectă. Să fim serioși acum, petrecerea este unul dintre cele mai importante și mai așteptate momente al unui eveniment, iar tu nu meriți să suferi făcând alegerea nepotrivită. Iată tot ce trebuie să știi, pentru a nu permite acest lucru să se întâmple:

Care Este Prețul Corect al Unei Formații de Nuntă?

În funcție de gusturile tale, așteptările pe care le ai și zona din care este formația pe care o dorești, prețul acesteia poate varia. O formație de nuntă din București poate avea un preț mai crescut, față de o formație din județul Iași, Bacău sau Suceava de exemplu. De asemenea, îți dorești să organizezi o petrecere modestă, cu cheltuieli reduse, sau un eveniment ca la carte, cu artiști profesioniști, ani de experiență în domeniu și fără loc de greșeli?

Pentru a-ți fi mai ușor, am clasat formațiile în 3 secțiuni diferite:

  ● Până la 2500€ – Formație cu buget redus

Nu toți își permit să investească mii de euro pentru o formație de nuntă, iar acest lucru este perfect normal. Poți opta pentru o formație cu preț accesibil, potrivită evenimentelor modeste, formată din oameni noi în domeniu sau pe stil vechi cu suficientă experiență.

NOTĂ: Ține cont de sfaturile și informațiile din acest articol, pentru a deosebi formația ideală evenimentului tău și una pe care poate ar trebui să o eviți, încadrându-te în același timp, în bugetul disponibil.

  ● 3000€-5000€ – Formații în trend

Cele mai multe cupluri aleg să investească într-o formație din această categorie, având așteptări ridicate, dorind o petrecere fără surprize neplăcute, o formație prezența în mijlocul petrecerii, cu jocuri și momente artistice, interacționând atât cu mirii cât și cu invitații acestora.

NOTĂ: Formațiile au ani de experiență în domeniu, investesc constant în echipamente, sute de repetiții în studio, repertoriu divers cu toate genurile de muzică pe care le dorești și în general profesionalismul de care aceștia dau dovadă, pe parcursul întregii colaborării.

  ● Peste 5000€ – Formații premium

Cine se încadrează în această categorie? În măsura în care îți permiți, nu este nimic greșit să investești într-o formație de peste 5,10 chiar 15 mii de euro. Cu siguranță sunt formații de top, potrivite unei clase sociale cu standarde ridicate și fiecare dintre acestea își merită investiția.

NOTĂ: Mereu vor exista pe piață servicii scumpe, cât și clienți care își permit acest lucru, dar pentru marea majoritate, cheltuielile de peste 5000 de euro pentru o formație de nuntă, nu mai sunt o necesitate, ci mai degrabă un moft pentru care mirii își doresc să facă un compromis.

Ce Greșeli să Eviți Când Cauți o Formație de Nuntă?

Dacă îți dorești să nu ai niciun regret, în ziua evenimentului sau după, învață din greșelile celorlalți și evită să le faci și tu! Această listă trebuie înțeleasă, înainte de a semna un contract cu formația dorită.

Cele mai comune greșeli sunt:

 ■ Să îți dorești o formație care să nu facă pauze, întreaga petrecere 
 ■ Semnarea contractului fără a asculta formația live, la o altă nuntă sau în studio
 ■ Crezând că o trupă de nuntă cu 12 artiști este mai capabilă decât una cu 5 artiști
 ■ O petrecere fără o schelă de lumini, este lipsită de viață, farmec și energie
 ■ Aștepți prea mult timp, înainte de a rezerva data nunții, cu formația dorită

Cu Cât Timp Înainte Contractăm o Formație de Nuntă sau Botez?

NUNTĂ: Ai face bine să începi căutările cu cel puțin un an și jumătate, chiar doi, înainte de eveniment. Poate sună nebunește însă, în prezent, evenimentele de tip nuntă au luat un mare avânt, iar tu vrei sa te asiguri că vei găsi o formație disponibilă, potrivită gustului tău.

BOTEZ: Odată cu nașterea copilului, în decursul a 3-4 luni, până la cel mult 6 luni, încep pregătirile pentru botez dar și cele pentru cumetrie.

Imediat ce ai rezervat data pentru locația dorită, ai face bine să contractezi imediat, o formație dar și o echipă foto și video în timp util. Este adevărat când se spune că cei mai buni sunt aleși primii.

DJ și MC sau Formație de Nuntă și Botez?

O parte din oamenii din România sunt fixați pe ideea de a avea un band la nuntă sau botez, cu cât mai mulți artiști posibili, instrumente fizice precum: vioară, chitară, trompetă, etc și în general gandirea ca a avea un DJ la nuntă, este un handicap în ochii invitaților.

Nu este nimic greșit în a avea o formație cu adevărat bună, în măsura în care îți permiți acest lucru, dar este greșit să crezi că un DJ nu poate întreține atmosfera unei petreceri la fel de bine ca o formație, mai ales când acestea sunt în aceeași categorie de preț.

Dar aici știm deja, că nu mai este vorba de muzică de calitate la eveniment, ci să vadă lumea că ai de unde și că îți permiți. Mare greșeală și vei avea de suferit, toate la timpul lor!

Vrei un sfat scurt și la obiect? Decât o formație ieftină, mai bine un DJ scump.

Ghici ce? Peste 80% din evenimentele din America, dar și alte țări din Europa sau lumea largă, atmosfera este întreținută de un DJ. Crezi că se plânge cineva?

Formație de nuntă și DJ? Dacă îți permiți, cine te oprește? Totuși să ai în vedere că ambele sunt perfect capabile să ducă un eveniment cu succes, până la final. De altfel, ia în calcul că atât voi, dar și invitații voștri aveți nevoie de o pauză pentru a va încărca bateriile.

Cum Alegi o Formație de Nuntă Ideală?

Nu te lasă descurajat/ă, făcându-ți impresia că este aproape imposibil să alegi o formație de nuntă, ideală pentru evenimentul tău. Din contră, acest lucru poate fi un proces foarte simplu și lipsit de stres, cu ajutorul pașilor descriși în continuare:

 ■ Adună o listă cu 10-15 sau mai multe formații de nuntă

Începe prin a realiza o listă cu formații din zona sau apropiere, pe care le găsești atât pe google, rețele de socializare sau din recomandări. Nu oferi foarte multă atenție încă, dar adaugă doar formații ce crezi că se pot ridică la așteptările tale.

 ■ Solicită Disponibilitatea și Oferta de Preț a Formațiilor

Trimite un mesaj copy/paste, tuturor artiștilor din lista realizată, oferind informațiile necesare, pentru a primi oferta și disponibilitatea acestora, fără prea mult efort, mesaj care sună cam așa:“Bună ziua, aș dori să aflu oferta și disponibilitatea voastră, pentru o nuntă de zi, pe data de 22.07.2023, în județul Iași, la restaurant Casa Albă, cu aproximativ 300 de invitați”

NOTĂ: Oferind informații complete asupra evenimentului, vei evita conversațiile lungi și întrebările la care va trebui să le răspunzi una câte una, pentru a putea primi o ofertă.

 ■ Elimina Formațiile Indisponibile sau Peste Bugetul Alocat

Dacă ai primit majoritatea răspunsurilor, începe să tăi de pe listă, formațiile care nu sunt disponibile pentru data solicitată, dar și cele care depășesc cu mult bugetul alocat.

NOTĂ: Păstrează în listă, și formațiile ce depășesc bugetul cu o sumă modică. Ai putea rămâne impresionat/ă, îndată ce reușești să afli mai multe detalii despre aceștia.

 ■ Înțelege, analizează și Compară Ofertele Formațiilor

Iată cea mai simplă modalitate de a înțelege oferta unei formații de nuntă, compararea acestora și criteriile pe care trebuie să le ții cont, înainte de a alege.

Ofertele unei formații de nuntă se pot deosebi prin:

   – Numărul programelor de cântat, incluse în intervalul stabilit
   – Formația poate oferi doar solist de muzică ușoară / populară sau amândouă
   – Momente artistice incluse precum: vioară, saxofon, jocuri și interacțiuni
   – Numărul dar și tipul de instrumente, din care este formată trupa
   – Schelă cu jocuri de lumini inclusă sau achiziționată separat

NOTĂ: Asigură-te că formațiile cânta toate genurile muzicale, apreciate de tine, întrucât acest aspect nu este mereu notat în oferta prezentată.

 ■ Studiază, ascultă și urmărește Formațiile rămase în Listă

Care dintre aceste formații este cea mai potrivită evenimentului tău? Este momentul să cauți sau să soliciți, materiale video și audio pentru a-ți forma propria părere și a le oferi tuturor ocazia de a te impresiona.

Pentru a-ți fi mai ușor să îi compari, încearcă să ții cont de: calitatea sonoră și vocea solistilor, energia pe care o transmite formația, dacă sunt sau nu prezenți în centrul distracției și dacă au momente artistice și ingenioase cu care să vă distreze atât pe voi dar și restul invitaților.

NOTĂ: Atunci când urmărești un clip video de la o altă nuntă, formația poate fi pusă cu ușurință într-o lumină proastă, datorită calității audio înregistrate de nivel mediu sau mediocru, aceasta fiind greșeala videografului și nu a formației.

Solicită o Nuntă de Probă și Ascultă Live Formația Dorită

Ce înseamnă acest lucru? O parte din formațiile de nuntă, oferă clienților posibilitatea de a fi prezenți alături de ei, pe parcursul unui program sau un interval de timp la o altă nuntă, pentru ca tu să-ți faci o idee despre abordarea acestora, cum creează atmosfera, energia pe care transmit, felul în care formația cânta împreună, etc.

Nici 100 de recenzii pozitive la un loc, nu se compară cu percepția ta sau cu felul în care vezi și apreciezi tu lucrurile. De aceea, această etapă este absolut necesară, pentru un plus de încredere, siguranță și liniște, atunci când semnezi cu formația dorită.

Nu Semna, Fără să Descrii Oferta în Contract

Îți vine să crezi sau nu, anumite formații sunt într-o continuă schimbare iar în 2 ani de la contractarea acestora, multe se pot întâmpla.

Asigură-te că notezi în contract cel puțin numele solistilor sau în general artiștii ce ți-au atras atenția și te-au făcut să alegi această formație. Ex: violinist, saxofonist, etc.

Citește cu atenție contractul, în mod special oferta prezentată și notează orice detaliu menționat în oferta dar și cele discutate, în contractul pe care urmează să îl semnezi.“Putem face x pentru tine, inclus în același preț”

Dacă formația îți spune că poate adăuga pe lângă oferta prezentă, schelă cu jocuri de lumini, un moment artistic, un instrument suplimentar sau orice altă extraoptiune, notează aceste amănunte în contractul tău.

NOTĂ: Oamenii uită, iar tu nu vrei să semnezi un contract verbal acum, întrebându-te peste un an sau doi, care sunt beneficiile tale și ce este inclus în pachetul tău!

BONUS – Lista de întrebări necesare, pentru care trebuie să afli un răspuns

  ● Care este stilul vostru și ce genuri muzicale aveți în repertoriu?
  ● Câte programe muzicale sunt incluse și cât durează pauza dintre acestea?
  ● Aveți posibilitatea de a cânta și melodia pentru dansul de deschidere?
  ● Ați mai cântat în locația aleasă de noi? Ce părere aveți?
  ● Puteți asigura sonorizarea și pentru momentele noastre artistice?
  ● Aveți și voi momente artistice în program? Vioara, saxofon, interacțiuni cu mirii / invitații?
  ● Cum și când va fi efectuată plata, pentru prestarea serviciilor?
  ● Doriți meniu complet? “În funcție de formație, pot fi răspunsuri diferite”
  ● Este în regulă dacă vă punem la masa cu echipa foto și video?
  ● Oferiți sunetul din mixer? “ Important pentru realizarea filmului, cu o calitate sonoră superioară”

Concluzie:

Începe căutările din timp, pentru a te asigura că nu iei decizii sub presiune, mai apoi regretând acest lucru.

Realizează o lista cu formații, și exclude-le pe cele ce depășesc cu mult bugetul alocat, formațiile ce nu sunt disponibile pentru data solicitată și cele ce pur și simplu nu crezi că sunt la nivelul așteptărilor tale. Mergi după ce-ți spune instinctul.

Concentrează-ți energia asupra formațiilor rămase, caută sau solicită materiale video, audio și de ce nu, ascultă formația live la un alt eveniment, pentru a te convinge că sunt într-adevăr ceea ce cauți.

Notează fiecare amănunt în contract, din cele menționate mai sus și nu în ultimul rând, evită greșelile pe care alții le fac la randul lor, menționate în acest articol.

Mai departe, poți învăța despre cum să alegi un fotograf de nuntă, ideal în 7 pași simpli, informații pe care le poți folosi în avantajul tău, pentru a deosebi un fotograf de nuntă profesionist, de cel amator.

Ce te mai oprește acum să cauți o formație de nuntă sau botez, ideală pentru petrecerea ta?

SERVICII EVENIMENTE

Evenimentul Tău Contează. Fă Gălăgie!

Ieși în evidență cu cele peste 14 servicii oferite de Echipa Valov.

Echipa Valov

EDITOR-IN-CHEF
Iubim evenimentele organizate cu atenție la detalii și îți oferim toate cunoștințele noastre, cumulate in cei peste 12 ani de activitate și informații utile într-un singur blog.

Inscrie-te la Newsletter

Solicită ofertă

Adaugă un serviciu